Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio, Turvallisuus- ja valvontajärjestelmät

Kipinänilmaisu-ja sammutusjärjestelmät täydentävät turvatuotetarjontaa

Atexon Oy osaksi Hoerbiger konsernia

artikkelikuva: Kipinänilmaisu-ja sammutusjärjestelmät täydentävät turvatuotetarjontaa

Atexon Oy on erikoistunut kipinänilmaisu- ja sammutuslaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen ja tarjoaa ratkaisuja teollisuuteen tulipalojen ja pölyräjähdysten estämiseksi.

HOERBIGER KONSERNIIN kuuluva, alansa johtava räjähdyssuojauslaitteisiin keskittynyt IEP Technologies on ostanut Atexon Oy:n liiketoiminnan ja on sen myötä ainoa yritys maailmassa, jolta saa jatkossa koko portfolion kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmistä, aktiivisiin räjähdyksen tukahdutusjärjestelmiin, passiivisiin räjähdyspelteihin sekä ennaltaehkäiseviin maadoitusjärjestelmiin.

IEP Technologies toimii vahvasti energiateollisuudessa ja kiinnostui Atexon Oy:n kipinänilmaisutekniikasta, koska se mahdollistaa syttymislähteiden luotettavan havainnoinnin myös prosesseissa, joissa materiaalin tilavuusvirta on suurta. Atexonin patentoima V300EX kipinänilmaisimen 180 asteen näkökenttä mahdollistaa katveettoman ilmaisukeilan, jolloin vastakkaisen ilmaisimen katvealueita ei tarvitse kattaa toisella ilmaisimella materiaalivirran lävitse. Syttymislähteiden ilmaisuetäisyys saadaan siten puolitettua ja ilmaisuherkkyys nelinkertaistettua.

V300EX kipinänilmaisimen laaja ilmaisuspektri mahdollistaa kipinäilmaisun lisäksi myös täysin tummien, mutta kuumien partikkelien ilmaisemisen materiaalivirrasta. Jo 400 °C kuuma partikkeli voi aiheuttaa pölyräjähdyksen. V300EX ilmaisinperhe on erityisesti suunniteltu bioenergialaitosten suojaamiseen.

Lisätietoja: www.atexon.com ja www.ieptechnologies.com

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »